Skip to content

Proposal Engineer - De spil tussen commercie en techniek

Over ROHR-IDRECO

ROHR-IDRECO is een ingenieurs- en productiebedrijf met hoofdkantoor in Nederland en Amerika. ROHR-IDRECO richt zich op de nichemarkt van het ontwikkelen en leveren van geavanceerde elektrisch gestuurde bagger- en pompsystemen voor de winning van grondstoffen en ontzanding van stuwmeren.  ROHR-IDRECO is een marktinnovator in een groene groeimarkt.

Wat doet een Proposal Engineer bij Rohr-Idreco ?

De Proposal Engineer is de spil in het web tussen de commercie en de techniek. Bij RORH-IDRECO werk je door middel van de elektrificatie van deze branche mee aan een schoner leefklimaat.

Dit ga je doen! Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van technische offertes. “In je hoofd” zet je in grote lijnen verschillende componenten in elkaar. Je verzamelt de benodigde informatie en zoekt altijd naar innovatieve en kostenbesparende oplossingen. Je werkt nauw samen met de verkopers en engineers. Ook onderhoud je regelmatig contacten met de klant rondom de projecten die in behandeling zijn. Hierdoor heb je soms verschoven werktijden en ben je bereid om internationale reizen te maken. Jij zorgt ervoor dat de aanbiedingsdatum wordt behaald!

Wat neem jij mee?

We zoeken iemand met een technische achtergrond en ervaring met het technisch vertalen  van vraag naar offertes. Je haalt je werkplezier uit het spel tussen commercie en techniek en vindt het leuk om met verschillende culturen te werken. Verder ben je analytisch sterk en hebt een goed oog voor detail. Je hebt een proactieve houding en bent in staat om zelfstandig te werken.

 Verder beschik je over: ☑️ HBO of WO mechanical engineering, werktuigbouwkunde of mechatronica; ☑️ Heb je affiniteit met elektronica; ☑️ Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie; ☑️ Je beheerst de Engels taal uitstekend, wanneer je ook Duits beheerst is dat een pré; ☑️ Wanneer je ervaring hebt met Project Management tools als Microsoft Projects of soortgelijk, is een groot pré.

Wat bieden wij jou als de klik er is?

☑️ Een vaste contract voor 32 – 40 uur per week; ☑️ Een goed salaris met flexibele werktijden; ☑️ Een winstdelingsregeling; ☑️ Mogelijkheid tot thuiswerken; ☑️ Notebook en telefoon; ☑️ 27 vakantiedagen; ☑️ Een goede pensioenregeling. Tot slot: die bel in de ontvangsthal bij RORH-IDRECO hangt er niet voor niets. Wanneer jouw offerte voor een compleet nieuw elektrisch baggerschip heeft geleid tot een verkoop mag jij die bel luiden. Wat er dan gebeurt? Daar kom je achter als je solliciteert!

Wij kijken ernaar uit om je te keren kennen!

Dit zeggen je collega's:

"Voor mij zijn grote en zware constructies fascinerend. Daarom vind ik het mooi dat we bij ROHR-IDRECO direct in contact staan met ons product. Uiteindelijk kun je samen met het team over het door jou ontworpen product lopen. "

 " Ons doel is om een oplossing te creëren die op een zo energiezuinig en dus kostenefficiënt mogelijke manier de gewenste productie oplevert. De mogelijkheid om van begin tot eind betrokken te zijn vind ik een belangrijk voordeel van ons relatief kleine bedrijf.”

"We vormen een hecht team. Naast het samenwerken dagen we elkaar graag uit tijdens mountainbiketochten in de avonduren of in het weekend."

Dit is toch jouw kans op een nieuwe functie! Neem contact op met Jacqueline voor meer informatie