Skip to content

(junior) Engineer / Tekenaar W-installaties

Nederland, Overijssel, Enschede€ 3.000 - € 3.500 per monthInstallatietechniek

Functieomschrijving

“Als engineer binnen Rensa kun je je volledig focussen op de ontwerpen die je maakt o.b.v. de gestelde eisen/wensen van de klant, dit komt omdat we veelal in de voorbereidingsfase van een project betrokken raken. De verstoringen en uitdagingen waar je nomaliter als werkvoorbereider/tekenaar in de uitvoering mee te maken krijgt zijn er dus nagenoeg niet.” Spreekt dit jou aan? Wij zoeken een Engineer / Tekenaar W , die samen met 21 collega's onze klanten helpen met het ontwerpen, tekenen en berekenen van (complexe) gebouw gebonden installaties​​​​​​​. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Voor een familiebedrijf met de hoofd locatie in Doetinchem zijn wij op zoek naar een (junior) Engineer W-installaties. Ben jij op zoek naar een technisch uitdagende functie in een professionele organisatie en ligt jouw passie in het ontwerpen en berekenen van gebouw gebonden installaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen?
Als Engineer / Tekenaar W-installaties ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de (ontwerp) tekeningen in Revit, het maken van berekeningen voor veelal uitdagende HVAC gerelateerde projecten (verwarmings-, koel- en luchtbehandelingsinstallaties alsmede water-, en rioleringsinstallaties) en het opstellen en aanleveren van de benodigde materiaallijsten. Samen met een team van collega’s ben je een vraagbaak voor vragen op het gebied van modelleren in Revit en 3D ontwerpen waarbij je ook actief bezig bent met het verder door ontwikkelen van Revit.

Je maakt onderdeel uit van Rensa Techniek, een enthousiast team van 21 professionals die zowel vanuit de locatie in Doetinchem als in Goes werken. De onderlinge sfeer is goed en informeel, hetgeen zich vertaald in een zeer klein verloop. Het team brengt technische adviezen en offertes uit voor veelal zeer onderscheidende en duurzame projecten. Het uitgebreide werkgebied bestrijkt het complete scala van verwarming, koeling en ventilatie. Dit varieert o.a. van warmtepompen tot cascadesystemen en van kleine WTW-systemen tot luchtbehandelingskasten. Hiervoor voeren de medewerkers van Rensa Techniek berekeningen uit, stellen principeschema’s op, maken de materiaalselecties en bieden een totaaloplossing aan. Naast de externe klant, ondersteunt Rensa Techniek ook de interne klant; de verkoopkantoren.


Wie is Rensa eigenlijk?  

Rensa Family is een Achterhoeks familiebedrijf dat van regionale groothandel uitgroeide tot een van de grotere aanbieders en groothandels in verwarming en ventilatie op de Nederlandse markt. Vandaag de dag is Rensa de enige groothandel in de installatiemarkt die nog echt in Nederlandse handen is. Rensa Techniek is onderdeel van de Rensa Family en bestaat een enthousiast team van 21 professionals die zowel vanuit de locatie in Doetinchem als in Goes werken. De onderlinge sfeer is goed en informeel, hetgeen zich vertaald in een zeer klein verloop.


Het team brengt technische adviezen en offertes uit voor veelal zeer onderscheidende en duurzame projecten. Het uitgebreide werkgebied bestrijkt het complete scala van verwarming, koeling en ventilatie. Hiervoor voeren de medewerkers van Rensa Techniek berekeningen uit, stellen principeschema’s op, maken de materiaalselecties en bieden een totaaloplossing aan. Naast de externe klant, ondersteunt Rensa Techniek ook de interne klant; de verkoopkantoren. 

Vereisten

Aangezien de gebouwen van de toekomst steeds slimmere en complexere installaties krijgen en de wensen van de klant steeds uitdagender worden zoeken we iemand die energie krijgt in het blijven groeien in kennis en kunde (tekenprogramma’s en installatietechnische kennis) om deze uitdaging aan te gaan.


Daarnaast bezit je over:
🔴
Minimaal een afgeronde MBO opleiding in de richting WTB / installatietechniek;

🔴 Bij voorkeur een aantal jaren ervaring als (junior) Tekenaar/ Engineer WTB, Werkvoorbereider, BIM-Modeleur en/of CAD-Engineer in de installatietechniek of klimaatsystemen;

🔴 Ervaring met AutoCad, Revit, StabiCad, Vabi (Elements) en MS Office;

🔴 Technisch inzicht en kan je goed tekeningen lezen;

🔴 Ben jij goed in staat om de vraag van de opdrachtgever te kunnen vertalen naar het juiste installatie ontwerp;

🔴 Beschik je over goede communicatieve vaardigheden voor externe en interne communicatie.


Wat bieden wij jou?

Rensa heeft echt iets te bieden! Wij inspireren elkaar en onze klanten met innovatieve en duurzame oplossingen, overtreffen verwachtingen, luisteren en denken mee. Je krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. 

Naast een baan voor 40 uur per week en een goed salaris bieden wij je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden aan, waaronder:


🔴 Direct een vast contract;
🔴 25 vakantiedagen + 12 verlofdagen;
🔴 Deelname aan een target- en winstregeling;
🔴 Premievrije pensioenregeling met de mogelijkheid om extra bij te sparen;

🔴 Reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om dit fiscaal uit te ruilen;
🔴 Aandacht voor goede werkplekken en arbeidsomstandigheden;

🔴 Ruim opleidingsbudget, ontwikkeling staat binnen Rensa centraal;

🔴 Personeelskorting op het gehele assortiment;

🔴 Aandacht voor een vitale en actieve levenswijze;

🔴 Een gezellige en actieve personeelsvereniging en leuke teamactiviteiten.

Heb jij nog helemaal geen ervaring en wil jij je laten opleiden tot Engineer binnen Rensa? En heb je wel interesse voor berekeningsprogramma's? Neem dan ook zeker contact met ons op! Wij leren je het graag.

Bekijk de vacaturepagina van Engineer W-installaties op: https://nieuwekansen.symbus.nl/engineer-w-installaties
En bekijk de vacaturepagina van Junior Engineer W-installaties op: https://nieuwekansen.symbus.nl/junior-engineerwinstallaties


Kom jij het team van Rensa versterken? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren! Neem voor meer informatie contact op met Wicky via

06 - 10376522. Appen mag natuurlijk ook.


Door te solliciteren ga je akkoord met onze privacy verklaring op onze website


of