Skip to content

Junior Tekenaar / Engineer W-Installaties Rensa leert jou alles wat je nodig hebt voor de functie!

Ben jij de Junior Tekenaar / Engineer W-Installaties die wij zoeken? Voor de klanten van Rensa, voornamelijk installateurs, ben jij als Engineer -W verantwoordelijk voor het opzetten van de (ontwerp) tekeningen in Revit, het maken van berekeningen voor veelal uitdagende HVAC gerelateerde projecten (verwarmings-, koel- en luchtbehandelingsinstallaties alsmede water-, en rioleringsinstallaties) en het opstellen en aanleveren van de benodigde materiaallijsten. Heb je deze ervaring nog niet? Dan leren we je het graag bij.

Samen met een team van collega’s ben je een vraagbaak voor vragen op het gebied van modelleren in Revit en 3D ontwerpen waarbij je ook actief bezig bent met het verder door ontwikkelen van Revit. Als engineer binnen Rensa kun je je volledig focussen op de ontwerpen die je maakt o.b.v. de gestelde eisen/wensen van de klant, dit komt omdat we veelal in de voorbereidingsfase van een project betrokken raken. De verstoringen en uitdagingen waar je nomaliter als werkvoorbereider/tekenaar in de uitvoering mee te maken krijgt zijn er dus nagenoeg niet.” Spreekt dit jou aan? Wij zoeken een Engineer / Tekenaar W , die samen met 21 collega's onze klanten helpen met het ontwerpen, tekenen en berekenen van (complexe) gebouw gebonden installaties​​​​​​​. Nieuwsgierig? Lees snel verder

Maar, wat neem jij mee?

Aangezien de gebouwen van de toekomst steeds slimmere en complexere installaties krijgen en de wensen van de klant steeds uitdagender worden zoeken we iemand die energie krijgt in het blijven groeien in kennis en kunde (tekenprogramma’s en installatietechnische kennis) om deze uitdaging aan te gaan. Jouw interesse hiervoor is dus vele malen belangrijker dan dat je de kennis al mee brengt! Dus heb jij nog geen afgeronde opleiding? Geen probleem! We leren het je graag. Wel vragen we het volgende van jou:

Technisch inzicht en bij voorkeur kan je al wel tekeningen lezen;

Je bent bereid om te leren en eventueel waar nodig opleidingen en/of cursussen te volgen;

Heb je al enige ervaring met Autocad? Dat is een grote pre;

Je kunt de vraag van de opdrachtgever vertalen naar het juiste installatie ontwerp.

Lees het verhaal van Mark!

Mark ter Horst

Engineer WTB installaties

“..Als engineer vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met het maken van een ontwerp volgens de uitgangspunten die opdrachtgever aanlevert. Daarnaast staat onze afdeling open voor innovatie & ontwikkeling en zijn er altijd nieuwe uitdagingen waarin we proberen te verbeteren…”

En wat mag jij van Rensa verwachten?

Wij zijn een succesvol, modern familiebedrijf met een goede en informele sfeer en een sterk imago in de markt. We zitten in de top 5 technische groothandels, marktleider in warmtepompen, duurzaamheid hebben we doorgevoerd door ons hele bedrijf en we werken uitsluiten met de allernieuwste technieken.

Je krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. We gaan samen het beste uit jezelf halen met een gedegen inwerktraject en het volgen van opleidingen en/of cursussen waar nodig!

Rensa biedt jou direct een vast contract! Een goed salaris en uitstekend goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. 25 vakantiedagen, 12 verlofdagen, winstregeling en een premievrije pensioenregeling. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor opleidingen en trainingen bijna ongelimiteerd: waar jij behoefte aan hebt!

Maar, wie is Rensa Techniek nu eigenlijk? Rensa Techniek is de engineerstak van De Rensa Family (14 technische groothandels) en bestaat uit een enthousiast team van 21 professionals die zowel vanuit de locatie in Doetinchem als in Goes werken. De onderlinge sfeer is goed en informeel, hetgeen zich vertaalt in een zeer klein verloop. Het team brengt technische adviezen en offertes uit aan voornamelijk installatiebureaus voor veelal zeer onderscheidende en duurzame projecten. Het uitgebreide werkgebied bestrijkt het complete scala van verwarming, koeling en ventilatie. Dit varieert o.a. van warmtepompen tot cascadesystemen en van kleine WTW-systemen tot luchtbehandelingskasten. Hiervoor voeren de medewerkers van Rensa Techniek berekeningen uit, stellen principeschema’s op, maken de materiaalselecties en bieden een totaaloplossing aan. Naast de externe klant, ondersteunt Rensa Techniek ook de interne klant; de verkoopkantoren. Meer weten? Bekijk het  filmpje.

Over de Rensa Family Rensa is een Achterhoeks familiebedrijf dat van regionale groothandel uitgroeide tot een van de grotere aanbieders en groothandels in verwarming en ventilatie op de Nederlandse markt. Vandaag de dag wordt Rensa, de enige groothandel in de installatiemarkt die nog echt in Nederlandse handen is, geleid door de derde generatie van de familie Heijink.

Ben jij dé Junior Engineer W-Installaties die wij zoeken?